Terugblik 2e inloopavond Groenruil Drentsche Aa


Op woensdagavond 17 juli j.l. heeft er een tweede inloopavond plaatsgevonden over de pilot Groenruil Drentsche Aa in Grand Café Het Witte Huis in Zeegse. De provincie Drenthe verkoopt via de Groenruil natuurpercelen in het gebied van de Drentsche Aa. Met de pilot Groenruil hoopt zij dat ook andere partijen gronden willen inbrengen om daarmee een ruimere grondruil tot stand te brengen. Na een plenaire start konden belangstellenden aan verschillende tafels meer en gerichte informatie krijgen. De avond werd goed bezocht door een zeer geïnteresseerd publiek.

Tijdens de inloopavond is de tweede ronde van de Groenruil met name aan de orde gekomen. In deze tweede ronde worden percelen aangeboden van de provincie en Staatsbosbeheer, maar ook belangstellenden kunnen een eigen perceel inbrengen.

De aangeboden percelen zijn, voor een ieder die zich als belangstellende inschrijft, in te zien via de Groenruilviewer. De openstelling van de tweede ronde is van 10 juli tot en met 30 september 2024. Eigen percelen kunnen tot en met 22 augustus 2024 worden ingebracht. Nadat een perceel is ingebracht vinden er kadastrale recherches en een waardebepaling plaats. Indien de belangstellende akkoord gaat met de waarde van het perceel zal het perceel worden toegevoegd in de Groenruilviewer.

Kijk voor meer informatie over de Groenruil in de brochure (verwijst naar een andere website).

Via de website (verwijst naar een andere website) blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de pilot Groenruil Drentsche Aa.