Verdere afwikkeling Groenruil Drentsche Aa


Op 10 juli 2024 is de tweede ronde van de pilot Groenruil Drentsche Aa van start gegaan. In deze ronde worden percelen aangeboden van de provincie en Staatsbosbeheer, in totaal ongeveer 150ha natuurgrond. Daarnaast kunnen ook belangstellenden een eigen perceel inbrengen. In dit nieuwsbericht brengen wij u op de hoogte van de verdere afwikkeling van de Groenruil Drentsche Aa.

Een ieder die zich als belangstellende heeft ingeschreven heeft toegang tot de Groenruilviewer. Via deze viewer kunnen belangstellenden hun interesse tonen in een perceel én konden belangstellenden tot en met 1 september eigen percelen inbrengen. Belangstellenden hebben tot en met 30 september 2024 de mogelijkheid om interesse in te dienen in percelen uit de Groenruil.

Van de mogelijkheid tot het inbrengen van percelen is gebruikgemaakt door een aantal belangstellenden. Op dit moment vindt de taxatie plaats van de ingebrachte percelen, zodra de taxatiewaarde bekend is zal deze worden gedeeld met de eigenaar.  Indien de eigenaar akkoord is met de taxatiewaarde zal het ingebrachte perceel worden aangeboden via de Groenruilviewer. De laatste wijzigingen/updates zijn aangegeven in het startscherm van de persoonlijke viewer, in dit overzicht zal ook worden weergeven welke percelen er aan de Groenruilviewer zijn toegevoegd.

Naast de ingebrachte percelen heeft een groot aantal belangstellenden interesse getoond in percelen die worden aangeboden in de Groenruilviewer. Bij een aantal van deze percelen is interesse getoond door meerdere belangstellenden. Wanneer meerdere belangstellenden interesse hebben getoond in hetzelfde perceel zal om een nadere motivatie worden gevraagd, deze nadere motivatie is uitgewerkt in hoofdstuk 6 van de brochure. Vanaf half september zal er contact worden opgenomen met de belangstellenden om een nadere motivatie te vragen.

Vanaf maandag 1 oktober 2024 is de Groenruilviewer gesloten en zal de pilot worden afgerond. Tijdens de afronding zullen de nadere motivaties worden beoordeeld door de Adviescommissie en zullen de percelen die verkocht en/of geruild kunnen worden opgenomen in een concept ruilplan.

Kijk voor meer informatie over de Groenruil in de brochure(verwijst naar een andere website).

Via de website(verwijst naar een andere website) blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de pilot Groenruil Drentsche Aa.